Då drar vi igång projektet om Astrid Lindgren med att alla pedagoger spelar upp sex olika scenen från Astrids magiska sagovärld. Vi trotsar regnet och alla barnen satt helt förundrade över vad som hände framför deras ögon.

Vi bygger sedan upp samma föreställning och visar för alla vårdnadshavare i samband med vårt föräldramöte. Ett minnesvärt möte med många glada skratt.

Dagen efter berättar vi för barnen, kärlekshistorian om Astrids föräldrar Samuel August och Hanna i Hult. Vi använder mycket bilder i vårt berättande. Det ansågs fint att dricka te på denna tiden och Samuel August bjöd ut sin Hanna på ett café för att dricka te, det var ju klart att vi också skulle smaka på te.

Sen drog vi igång med vår första bok ”Känner du Pippi Långstrump”

Vi fick lära känna Pippi och hennes kompisar Tommy och Annika. Vi har gjort om vår kub till Ville Villekulla och här leks det mycket. Vi har målat vars en kartong som ska bli Ville Villekulla där barnen ska få samla alla sina figurer till sagan.

Pippi, Tommy och Annika spelar krocket på första sidan i boken, det var ju klart att vi måste prova det.